Marie-Anne Berends - Haeck
Marie-Anne Berends - HaeckMindfulness/compassie trainerinfo@lesinmindfulness.nl

In memoriam

Een wolk sterft nooit..
Vrijdag 31 maart 2023 is onze collega Marie-Anne Haeck overleden.
Haar mindfulnessoefeningen brachten je tot compassievol ZIJN. Een fragment van de vele fijne gesprekken die ik met haar mocht delen:

Een wolk gaat nooit dood. Zoals zij mij heeft uitgelegd, kan een wolk regen of sneeuw of ijs worden, maar het kan niet niets worden. Het is hetzelfde met ons. Ook als de wolk er niet is, gaat het door als sneeuw of regen. Het is onmogelijk dat een wolk sterft. Het kan regen of ijs worden, maar het kan niet niets worden. De wolk hoeft geen ziel te hebben om door te gaan. Er is geen begin en geen einde. Ik zal nooit sterven. Er zal een ontbinding van dit lichaam zijn, maar dat betekent niet mijn dood.

Inademend adem ik met de leraar in mij; uitademend zie ik haar met me lachen. Als we met zachtheid een stap zetten, laten we haar met ons meelopen en laten we haar in onze stappen doorgaan. Loslaten is ook de oefening van toelaten, je leraar tot leven laten komen in jou, en zien dat zij nu meer is…
Ik ben altijd bij je…

In liefdevolle herinnering,
Crescentia
 
 

Toen haar 6 jaar geleden werd gevraagd om de opleiding voor trainer mindfulness te gaan doen, voelde ze daar eigenlijk helemaal niets voor. Want wars van zweverig gedoe en vage theorieën. Toen ze uiteindelijk besloot toch maar gehoor te geven aan het verzoek, was dit vooral met als argument “baat het niet, het schaadt ook niet” en “ik geef ze  het voordeel van de twijfel”. En de rest is geschiedenis. Want zij is inmiddels één van de meest bevlogen mindfulness trainers die we kennen.  

Haar inspiratie heeft ze niet alleen van boeken en bekende leermeesters, maar haalt ze vooral ook uit haar eigen ervaring en die van haar cursisten met wat mindfulness te bieden heeft als het leven even niet mee zit. Om zich blijvend te ontwikkelen als mindfulness trainer en op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten, reist ze regelmatig af naar de Verenigde Staten voor het volgen van trainingen. Mindfulness leert haar vooral mild te zijn voor zichzelf en anderen. Het geeft haar rust en vrijheid en de moed om keuzes te maken met het hart in plaats van met het verstand. Het is haar wens om dit aan zoveel mogelijk mensen over te dragen.

Marie-Anne Berends - Haeck

www.lesinmindfulness.nl
info@lesinmindfulness.nl
035 526 67 53

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Image