Gerhard Smito Böckler
Gerhard Smito BöcklerDocent MBK/PBK/HC bij NOGG

Gerhard Böckler, geboren in Duitsland, is al sinds 2010 een bevlogen en betrokken docent bij het NOGG. Zijn studenten zijn zeer te spreken over zijn passievolle manier van lesgeven.

Gerhard studeerde Medicijnen en rondde in 1983 zijn studie af aan de Universiteit van Marburg. Vervolgens werkte hij diverse jaren als vervangend arts en huisarts. Zijn nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden in het ondersteunen van genezing te ontdekken, was de voornaamste reden om naar Nederland te verhuizen. Hier werd Gerhard directeur van een gezondheidscentrum waar op een geïntegreerde manier Westerse geneeskunde, Oosterse geneeskunde (o.a. acupunctuur, kruiden medicijnen), alternatieve benaderingen (zoals meditatie, visualisatie, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk) en psychologische scholen (o.a. Gestallt) hun krachten bundelden ten behoeve van het welzijn van de cliënten.

Het leren over en integreren van deze diverse benaderingen werd voor Gerhard ‘holistisch’ zodra hij realiseerde dat de therapeutische relatie essentieel is:

“Het werkt helend als de cliënt als heel persoon wordt gezien, op een holistische manier. De relatie tussen therapeut en cliënt floreert wanneer deze bestaat uit acceptatie, bewustzijn, diepe empathie en liefde voor het werk en de mensheid.”

Gerhards behoefte om wat hij gezien en geleerd had met anderen te delen, bracht hem als docent naar o.a. de Vrije Universiteit van Amsterdam, de Duitse School voor Osteopathie en diverse therapeuten trainingen in onder meer Nederland, Italië, Duitsland en Australië. Daarnaast was hij werkzaam als adviserend arts voor de gemeente Haarlem. Op dit moment heeft hij een counseling praktijk in Amsterdam en is hij hoofddocent en vormgever van de NOGG Post HBO Holistisch Coach-Counselor. Tevens verzorgt hij diverse bij- en nascholingen bij het NOGG.

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Image