Kom jij ons plein in de bloemetjes zetten?!

sponors-plein

Voor de aanleg van een natuurtuin op ons verouderde schoolplein zijn we op zoek naar betrokken ondernemers of particulieren, die middels sponsoring hun naam aan Bewustzijnscentrum Bala willen verbinden.

Het centrum wordt niet gesubsidieerd en is afhankelijk van eigen inkomsten en de dankbare hulp van vrijwilligers. Om de tarieven laag te kunnen houden zijn sponsors meer dan welkom. Wij zijn blij met elke bijdrage, financieel of in natura. Hier wordt gedacht aan het beschikbaar stellen van materialen, een financiële bijdrage, ambachtelijke diensten, professionele adviezen of ideeën zoals een tuinontwerp voor alle seizoenen en al wat bruikbaar is om een mooi groen plein te creëren. Denk aan de inrichting van een sponsor-kruidentuin of aan het beheer van een stukje natuur in bezit van jou als sponsor. Er zijn zoveel manieren waarop we elkaar kunnen helpen en versterken!

Sleutelwoorden:

  • ontmoeten en verbinden
  • duurzaam en ecologisch (zoals opvang van regenwater)
  • moes- en kruidentuin
  • natuurpad, (fruit)bomen
  • beleven en bewegen
  • ontspanning, therapie en vergaderen (zithoeken)

Uiteraard zullen we jouw bijdrage aan de Gooische gemeenschap tot uitdrukking brengen in onze media-uitingen, zoals op onze website, social media en nieuwsbrief.

Waar kunnen we een natuurtuin o.a. mee vullen:

Bodembedekkers
vetmuur, geurende loopkamille, kruiptijm, ooievaarsbek, dikkemanskruid of schaduwkruiden, lievevrouwebedstro, kattenkruid, wintergroene klimop, goudaardbei, maagdenpalm, lage grijsgroene salie en gele dovennetel
Verwilderingsbollen
narcisjes, blauwe druifjes, sneeuwklokjes of krokussen
Stekken, delen:
akelei, judaspenning, stokrozen, borage, goudsbloemen, vingerhoedskruid en oost-indische kers
Berm, bos, park
duizendblad, koekoeksbloem, margriet, kamille, ooievaarsbek en kaasjeskruid
Muurtjes, heg
muurpeper, liguster, wingerd, clematis of kamperfoelie (op het noorden en oosten), passiebloemen (zuidmuur) rozen, klimhortensia’s of clematis (bosrank), taxus, hulst, meidoorn, laurierkers en de olijfwilg
Buienborder
lissen, spirea en varens
Bomen
els, berk en wilg
Hoge planten
guldenroede, hemelsleutel, malve, stokroos en wederik
Lage planten
vrouwenmantel, campanula- en wilde geraniumsoorten
voorjaar
sneeuwklokjes, krokussen, longkruid en speenkruid
Najaar
hemelsleutel, monnikskap, herfstasters en bloeiende struikklimop
Herfstbloeiers
hemelsleutel, herfstasters, monnikskap, rode salie, sneeuwbal (viburnum) en struikklimop
Winterbloeiers
winterheide
Vogeltuin
zonnebloemen, hondsrozen, hop, kaardebol en bessenstruiken als vlier en lijsterbes
Kruiden
marjolein, rozemarijn en tijm
Moestuin
courgette, snijbiet, bonen, oranje pompoen, kiwi’s, bessen, frambozen, appels, peren, pruimen
Vlinderplanten
ijzerhard, kattenkruid, struikveronica, vlinderstruik, phlox, winterheide, sneeuwbal, judaspenning, lavendel, koninginnenkruid, hemelsleutel, herfstaster, klimop

Heb je een hoveniersbedrijf, een graafmachine, ben je stratenmaker, kweek je planten of bomen, wilt je met jouw bedrijf sponsor worden of ben je gewoon heel handig en zou je aan de slag willen gaan om ons grijze tegelplein om toveren in een mooie natuurlijke, gezond en groen plein? Of zie je hier iets tussen staan wat jij in je tuin hebt staan en waar je iets met ons van zou willen delen?

Neem dan contact op via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt!

Team BALA