INTRODUCTIEWORKSHOP ‘DROMEN UIT DE NACHT’

2
droomvlucht
Categorie
Workshop
Datum
vr 1 apr 2022 09:00 - 12:30
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - bewustzijnscentrum-bala.nl
Organisator
Anita van der Kooi

Heb je je ooit afgevraagd wat dromen je te zeggen hebben? Waarom je in jouw droom de ene keer op een zeilboot in een storm op zee terechtkomt of examen moet doen en je een andere keer gewichtloos door de lucht zweeft? Ieder heeft zijn of haar eigen persoonlijke associaties en gevoelens bij dromen. En ook al lijken dromen vaak een raadsel of willekeurig te zijn, er zijn zeker wetmatigheden in te ontdekken. Hiermee gaan we in deze 2-daagse workshop aan de slag.

Dromen en hun rijke beeldentaal bieden een oeroude weg naar een meer volledige kijk op jezelf en jouw thema’s. In de nacht staat het sociaal aangepaste – en daarmee vaak beperkende – gedeelte van de hersenen, uit, waardoor je in contact komt met datgene waar je in het dag-bewustzijn aan voorbij gaat. Dit contact met je dromen vergroot je intuïtie en maakt je een vollediger mens, daar heb je de rest van jouw leven baat bij. Bovendien is het gewoon leuk, creatief en verrijkend om in de wereld van de dromen te duiken!

In twee ochtenden maak je kennis met het werken met dromen uit de nacht. Je krijgt korte theorie en (literatuur)tips aangereikt, maar vooral staat het aan de slag gaan met eigen dromen centraal.

De ochtenden zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is wat de eigen dromen te zeggen hebben, en ook voor professionele begeleiders en coaches als aanvullende werkwijze. Voorafgaand aan de ochtenden ontvang je een voorbereidingsvraag en tips om dromen beter te onthouden.

Over de docent:
Anita heeft een master in Arbeids-en Organisatiepsychologie en is geregistreerd Psycholoog NIP. Ruim 20 jaar geleden startte zij de driejarige opleiding bij ITIP, waar zij in aanraking kwam met onder meer werken met dromen uit de nacht, lichaamswerk en het werk van Ken Wilber en C.G. Jung. Dit voelde als thuiskomen en heeft grote invloed op haar werkwijze en verdere ontwikkeling gehad. Meer over haar werk en het werken met dromen uit de nacht vind je op www.droomgesprek.nl

Bijdrage:  90,- euro  (2-daagse op 1 en 22 april 2022)