PSYCHISCHE STOORNISSEN HERKENNEN

0
Bayumipizapw1509178684
Categorie
Themadag
Datum
di 7 juni 2022 10:00
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

Hoe herken je psychische stoornissen bij een cliënt in je praktijk? Kan je voldoende steun bieden of is het verstandig om door te verwijzen? Een waardevolle ervaring om gedragingen te kunnen herkennen en hoe om te gaan met, mogelijke, cliënten met een psychische stoornis. In een veilige omgeving heb je nu de gelegenheid om te ervaren wat het beste is om te doen (of niet te doen). Bovenal een echte praktijkdag! Je wordt geadviseerd om vroeg te boeken, omdat het aantal deelnemers beperkt is.

Kosten € 95,-

In het kort
Jan Vellema en Manuela Edcius zullen deze dag een aantal casussen van mensen met psychiatrische problemen ‘naspelen’. Dit is vergelijkbaar met de Lotus slachtoffers bij een EHBO training. Op een zeer realistische wijze is Manuela in staat om een stoornis uit te beelden. Meest belangrijk: je krijgt je de gelegenheid om te leren in gesprek te gaan. Aan de ene kant krijg je tips en raad wat je wel of wat je niet kan doen, aan de andere kant leer je de signalen (rode vlaggen!) herkennen.

Jan is teamleider van het IHT. Manuela is psychiatrisch verpleegkundige binnen het IHT. Zij werken in een team van 30 mensen (multidisciplinair team). De teams die de intensieve behandeling leveren, worden aangeduid met de term intensive home treatment-teams (IHT). De nieuwe aanpak vloeit voort uit de visie van GGZ NHN die jaren geleden al behandelingen vanuit wijkteams ontwikkelde in de langdurende psychiatrische zorg. Bovendien is de overtuiging dat de cliënt beter thuis aan zijn herstel kan werken dan in een psychiatrisch ziekenhuis, diep verankerd in deze visie.

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!

 
 

Alle datums

  • di 7 juni 2022 10:00