STRESS EN BURN-OUT

burn-out
Categorie
Cursus
Datum
wo 30 sept 2020 10:00 - 17:00
Telefoon
030 890 6600
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

THEMADAGEN EN LESSEN WORDEN  TIJDELIJK ONLINE VIA ZOOM GEDEELD!

Om mee te doen hoef je geen account aan te maken, wel werkt Zoom het beste als je het programma download. Wanneer je je voor een programma aanmeldt krijg je vanzelf deze optie. Mocht het niet lukken om Zoom te gebuiken, bekijk dan deze handleiding. 

Stress en Burn-out en de daarbij optredende crisis is niet leuk. Niemand zit er op te wachten. En toch kun je crisis als kans benutten, een kans om jezelf beter te leren kennen, een kans om onvermoede krachten en kwaliteiten te ontdekken, een kans om liefde, wijsheid en compassie te ontwikkelen. Crisis gaat meestal gepaard met veel en vaak onaangename emoties. Leren van emoties betekent: je bewegen in een wereld van contrast. Licht en donker, goed en slecht, liefde en haat, man en vrouw en ga zo maar door. Hoe groter het contrast, hoe groter de emoties in het algemeen zijn. En die emoties vertellen ons belangrijke dingen over onszelf.

De onderwerpen tijdens deze, vooral praktische, themadag:

  • wat is stress, wat zijn stressoren
  • hoe herken je stressreacties
  • factoren en levenswijze die van invloed zijn op onze stressreactie
  • persoonlijkheid en burn-out
  • opgeslagen (spier) spanning, onderdrukte gevoelens
  • tools voor het werken met cliënten met stressklachten
  • oefeningen om een teveel aan stress en spanning kwijt te raken
  • stappen naar persoonlijk welzijn
  • een holistische kijk op stress

Hoe en wat themadag
Op deze themadag zal Gerhard Böckler dit onderwerp van verschillende kanten op een zeer unieke manier belichten. Vanuit een holistische visie zal hij de biologische- , de psychische- en de sociale factoren gebruiken om je een algeheel inzicht te geven over stress en stressreacties en de werk gerelateerde aandoening burn-out. 

Via veel praktische oefeningen zal je zelf ervaren hoe je spanningen in je lichaam loslaat. Hierdoor verkrijg  je krachtige tools die je kunt gebruiken bij je cliënten die met stress, depressie en burn-out klachten kampen.    

Deze dag brengt je inzichten, interventies en vaardigheden om cliënten te steunen, betekenis aan hun crisis te geven, de stress beleving en symptomen te begrijpen en zicht te krijgen op welke verandering er gevraagd wordt.

Kosten
€ 130,- inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname
Geaccrediteerd door de KTNO en SNRO


Datum 20 mei 2020 aanvang 10.00 uur

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!