LEVENSFASEN EN TRANSITIES

 Registratie gesloten
 
0
1398263275pizapw1526231249
Categorie
Themadag
Datum
ma 15 juni 2020 10:00 - 17:00
Telefoon
030 890 6600
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

Tegenwoordig hebben wij het druk: carrière, gezin, vrienden, mantelzorg, relatie. Depressie en burn-out, ziekte of werk en relatieproblemen zijn vaak tekenen dat er iets dient te veranderen in je leven. Daarbij wordt zelden stil gestaan in welke fase van je leven je je op dit moment bevindt.

Waarom komen we de omstandigheden tegen die ons voor het blok zetten? Waarom maken wij op dat moment nou net deze keuze? Waar lijken deze moeilijke situaties toch vandaan te komen.

Iedere fase in het leven heeft z’n kwaliteiten om te groeien. Een 25-jarige is met heel andere zaken bezig dan een 55-jarige, net zoals een 14-jarige weer andere ervaringen beleefd.levensfasen van wieg tot graf

De vraag is steeds; hoe sta ik in het leven, welk zelfbeeld heb ik. Mag ik genieten van de fase waarin ik nu leef, kijk ik met plezier terug naar het verleden. Welke wijsheid heb ik opgedaan door mijn ervaringen. Hoe zien mijn verwachtingen eruit.

Je kent vast wel begrippen als pubertijd, mid-life en de ‘overgang’. Maar, er zijn meer levensfasen! Holistisch arts Gerhard Böckler gaat tijdens deze themadag hier op in en geeft een duidelijke verklaring waarom er veranderings prikkels ontstaan in ons leven. En, wat te doen tijdens de overgang van de ene naar de andere fase. Ook geeft hij aan de hand van ervaringstechnieken inzicht in deze levensfases. Kortom een zeer boeiende dag voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar leven en daarmee beter in staat is om cliënten te ondersteunen.

In deze dag verdiep je je in een holistische en sjamanistische visie op levensfasen en transities, je maakt kennis met rituelen die een overgang kunnen begeleiden én je leert met de levenscirkel, de levensfasen en transities te werken in coaching en counseling. Wil je meer? Als aanvulling op deze dag is een intensief en ervaringsgericht vierdaags proces ‘The Rites of Passage’. In dit proces wordt gebruik gemaakt van sjamanistische technieken en rituelen om mensen in hun ontwikkeling te stimuleren, inspireren en ondersteunen.

Mocht je besluiten om de workshop te volgen, dan is er een korting op deze themadag.

Voor wie?
In de privésfeer kun je er veel profijt van hebben, in alle denkbare situaties van jouw leven. Ook is deze dag zeer geschikt voor managers, hulpverleners, leerkrachten, begeleiders en coaches in alle mogelijke sectoren.

Investering
€ 120,- inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname.
(Neem je ook deel aan de workshop Rites of Passage dan zijn de kosten voor deze dag € 45,-)

Docent: Gerhard Smito Böckler