CREATING HOLISTIC HEALTH

 Registratie gesloten
 
0
HC
Categorie
Themadag
Datum
ma 1 mrt 2021 10:00 - 17:00
Telefoon
030 890 6600
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

Holistische Gezondheid, meer dan symptomen in een lichaam. Tijdens deze masterclass maak je kennis met en verdiep je je in de holistische basisprincipes, de basisprincipes van gezondheid en ontwikkeling en de theorie van holistische gezondheid. Je krijgt inzicht in de vraag ‘wat is gezondheid en wat is ziekte’, maar kijkt ook naar Ethische principes en gedragsregels.

De holistische gezondheid reikt verder dan het symptoom op zichzelf en zelfs verder dan het lichaam. De hele persoon is belangrijk: je innerlijk, je psychische gesteldheid, je leefpatroon, gevoelens en emoties, je zorgen, spanningen en spirituele en godsdienstige aspecten. De oorzaak van een symptoom wordt gezocht in al deze facetten en in zijn persoonlijkheidsbeeld. Er wordt gezocht naar de impact van de ziekte of de disfunctie van een orgaan op het hele organisme en op het leven van de persoon.

Vanuit een zo breed mogelijk perspectief naar jezelf kijken als het om je gezondheid gaat is belangrijk. Er zijn dan ook meestal verschillende factoren in het spel bij het ontstaan van gezondheidsklachten.
Een belangrijke voorwaarde voor gezondheid is dat je in balans, in harmonie bent met je "innerlijk zijn of wezen". Je zou dit ook kunnen vertalen naar het leven dat je leidt dat bij je past en je leeft vanuit je hart.
Je maakt deze dag kennis met:

  • Holistische Principes
  • Basisprincipes Gezondheid

Docent: Gerhard Smito Böckler

Kosten
€ 95,- inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname.

 

Noot: 

In deze bijzondere tijd mogen we in overleg met RIVM, Gemeente Huizen en veiligheidsregio Gooi & omstreken uitsluitend onder voorwaarden onze activiteiten delen. Lees voor je komst hier onze voorzorgsmaatregelen met nog een aanvulling:

  • Door extra ventilatie van de lesruimte kan de temperatuur binnen frisser zijn. Zorg voor voldoende warme kleding zoals een extra trui of vest en sokken.
  • Neem je eigen yogamat, handdoek, (meditatie)kussen, deken, theebeker en/of gevulde waterfles mee. Vanwege hygiënische redenen mogen er géén materialen van Bala gebruikt worden. 
  • Stoelen en meditatie krukjes zijn beschikbaar en vindt je in de gangen. 
  • Dankjewel voor je begrip en medewerking om op deze manier samen lessen, afspraken en behandelingen te kunnen continueren. Zo is alles in balans met de zorg voor jezelf en anderen. Het is compassiewerk in actie!!