OPLEIDING PSYCHOSOCIALE BASISKENNIS

 Registratie gesloten
 
0
Bayumipizapw1547824990
Categorie
Opleiding
Datum
di 2 nov 2021 10:00 - 17:00
Telefoon
030 890 6600
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

Psychosociale Basiskennis helpt je aan de eisen te voldoen van de meeste zorgverzekeraars en beroepsverenigingen. Velen schrijven zich om die reden in, maar gaandeweg groeit hun enthousiasme. De docent vertelt op levendige wijze over onder meer de ontwikkeling van de mens en het ontstaan van ziektebeelden en psychische stoornissen. Bovendien wordt veel aandacht besteed aan het nut en de toepassing van deze kennis in de praktijk van complementaire therapeuten.

Onze opleiding gaat uit van de westerse psychosociale en medische kennis. Aanvullend en uniek bij NOGG zijn de contactdagen waarin de holistische visie uitgedragen en geheel met de basiskennis verweven wordt.

Gedegen psychosociale basiskennis

Als therapeut of hulpverlener speel je een belangrijke rol om vroegtijdig psychische stoornissen te onderkennen. Ook als je cliënten al gezondheidsproblemen hebben en bij een reguliere arts of hulpverlener in behandeling zijn, is het belangrijk kennis te hebben van veel voorkomende stoornissen als borderline, depressie en schizofrenie. Hierdoor voorkom je dat je over de grenzen gaat van jouw kunnen en maak je het makkelijker samen te werken met het reguliere veld. Gedegen psychosociale basiskennis helpt je bij het streven naar kwaliteit in je praktijk en erkenning van jouw beroepsgroep.

De opleiding psychosociale basiskennis voldoet aan de richtlijnen van PLATO (Platform Onderwijs, Opleiding en Organisatie). Met het behalen van het diploma komen je behandelingen daarom in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

Voor iedereen die werkzaam is in het veld van de reguliere en complementaire geneeswijzen is psychosociale (en/of medische) kennis onmisbaar. Door betere communicatie, en met wederzijds begrip en respect voor elkaars behandelwijze, kunnen behandelaars het beleid beter op elkaar afstemmen en ook naar elkaar doorverwijzen. Het welbevinden van de mens in zijn geheel staat hierbij centraal.

Via een praktijkgerichte manier van leren, wordt de lesstof echt beleefd. De soms wat complexe materie wordt beleefd door middel van de unieke holistische kijk op de mens in zijn geheel. De wisselwerking tussen lichaam en geest wordt verdiept alsmede de invloed van de wisselwerking van de omgevingsfactoren, biologische factoren en psychische factoren.

Meer info via: www.nogg.nl/cursus/psychosociale-basiskennis/