Mind Walk

Alleen al door te wandelen, de aarde aan te raken, rond te kijken en omringd te zijn door het leven en de groene ruimte, ontspannen en openen we ons.

Met je binnenste naar buiten
Ooit een wandeling gemaakt om je hoofd leeg te maken? Dan weet je al dat lopen werkt. Wandelen is zoveel meer. In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je slaat letterlijk nieuwe wegen in en ontdekt nieuwe mogelijkheden. De natuur helpt je gemakkelijker open te staan voor nieuwe inzichten en ideeën. Tijd nemen om te wandelen heeft een schat aan gunstige effecten op ons psychisch, mentaal, emotioneel en fysiek welzijn.

Voorlopers..

  • Socrates en Plato filosofeerden terwijl ze door de stad dwaalden
  • Aristoteles gaf les tijdens het lopen
  • Darwin wandelde elke dag op een ‘pad van gedachten’ dat hij in zijn tuin had aangelegd
  • Nietzsche benadrukte de voordelen van lopen die de geest bevrijden terwijl de zittende houding volgens hem de geest afstompte
  • Montaigne zei, ‘Mijn geest werkt niet als mijn benen niet bewegen”

Vertragen, verstillen, waarnemen en voelen 
Mind Walk is gedurende 1,5 uur met aandacht en plezier wandelen m.b.v. adem, yoga, mindfulness en ontspanningsoefeningen. Zowel beginnende als gevorderde wandelaars kunnen meedoen. Per wandeling wordt met tussenpauzes ca 2-5 km afgelegd. We sluiten af met thee en wat lekkers!

Hoe fit moet ik zijn?
Zolang je gezond bent en kunt lopen, is dit in de regel alle fitheid die je nodig hebt. Voor partners of groepssessies zullen we altijd het tempo van de langzaamste aannemen - zonder enige druk of schaamte natuurlijk. Mijn aanbod varieert in uitdaging en terrein en ik zal je hierover altijd van tevoren adviseren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken over je deelname.

Waar lopen we naartoe?
De wereld ligt aan onze voeten. Dus als je een locatie in gedachten hebt dan kun je dit aangeven. Over het algemeen vinden onze wandelingen plaats in het groene hart van Nederland in en rondom Huizen.

Wat doen we als het regent?
Een deel van het mooie van buiten zijn is dat geen dag hetzelfde is en dat de wandelomstandigheden nogal onvoorspelbaar kunnen zijn - een beetje zoals het leven! Ik moedig je aan om ‘vrienden te maken’ met het weer en het te zien als onderdeel van je wandeling. In het zeldzame geval dat de omstandigheden een te groot gevaar vormen zullen we opnieuw plannen.

Wat trek ik aan tijdens een mind-walk?
Zorg dat je gekleed bent op het weer, draag comfortabele (wandel)schoenen en laagjes kleding tegen de kou, regen of de zon.

Wat neem ik mee?
Rugzak, regenjas, zonbescherming, natuurlijk insectenwerend middel, zakdoekjes, afvalzakje, zitmat (of vuilniszak), een theebeker en goede zin!

Wanneer
Woensdag 09:30 - 11:00 (of buiten yoga)

Jouw bijdrage

Groep (max. 8)      15,-   (losse wandeling)
Groep (max. 8)    65,-   (5 wandelingen)
Privé    30,-   (losse wandeling)
Privé  130,-   (5 wandelingen)


Ben jij klaar om met mij een stap te zetten? 

Trek je (stoute) schoenen aan en we gaan op pad!

Crescentia Heuvingh

Mind-Walk® Trainer, Flow & Bedrijven
Yoga Docent (diverse doelgroepen)
Adem & Stem Coach
Coach & Therapeut Wielwerk®
Kindertolk PresentChild®

Is het niet echt heel bijzonder om te zien dat, sinds de mens zijn eerste stap zette, niemand zich afvroeg waarom hij loopt, hoe hij loopt, of hij ooit heeft gelopen, of hij beter kon lopen, wat hij bereikt met lopen ... vragen die verbonden zijn met alle filosofische, psychologische en politieke systemen die de wereld bezighouden. - Honoré de Balzac, Theorie de la Demarché

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Image