Energetische massage

Een energetische massage is zoveel meer dan massage alleen

Van masseren weten we dat het een positief effect heeft op o.a. spieren, doorbloeding en stofwisseling. Een energetische massage geeft daar nog een extra helende dimensie aan. Ik mag mezelf al 13 jaar Reiki master noemen en ben ruimschoots bekend met de kracht en bijzondere effecten van Reiki. De combinatie massage en energie maakt de aanraking helend voor de persoon als geheel, holistisch.  

Elke energetische massage is uniek
Wanneer er sprake is van gestagneerde energie (blokkades) helpt de energetische massage de energie te harmoniseren en bewustwording te creëren over de oorzaak van blokkades. Tijdens de massage stroomt de Reiki energie als vanzelf rijkelijk, dat gaat automatisch. Elke aanraking krijgt aan helende universele levensenergie mee wat op dat moment nodig is voor dat gedeelte van het lichaam. Iedere massage is uniek, precies afgestemd op degene die het ontvangt. 

Hoe ziet een energetische massage eruit
Belangrijk is dat we er de tijd voor nemen. Houd rekening, van binnenkomst tot vertrek, met anderhalf uur. De massage omvat rug, benen, voeten, buik, armen, handen, nek en hoofd. Je maakt tijdens de massage contact met je lichaam en ervaart wat in aandacht aangeraakt worden met je doet. Vaak zijn we ons niet bewust hoeveel spanning er bijvoorbeeld in de schouders kan zitten, tot je het loslaat. Zo ook bij de buik. Op het moment dat de energie stroomt, ontstaat er ontspanning en krijgen de darmen letterlijk meer bewegingsruimte. Een mooi duidelijk merkbaar effect van het loslaten van spanning. En dat zijn nog maar twee voorbeelden van wat mogelijk is.

Chakra’s en nervus vagus
Tijdens de massage is er ook aandacht voor de 7 hoofdchakra’s. Elke chakra is gekoppeld aan een bepaald orgaan en gebied van het lichaam en beïnvloedt de werking en doorstroming van dat gebied. Ook de nervus vagus slaan we zeker niet over. De nervus vagus wordt ook wel de ‘zwervende zenuw’ genoemd en is een heel belangrijke zenuw. De zenuw loopt van brein tot en met de buikholte en is verbonden met alle organen er tussenin. Wanneer men vaak onveiligheid heeft ervaren, ontspant deze zenuw op een gegeven moment niet meer en is de zenuw in contante staat van paraatheid. Het weet als het ware niet meer dat het ook nog kan ontspannen. Een optimaal functionerende nervus vagus ontspant wanneer mogelijk en is actief wanneer nodig. Gezien het effect van de chakra’s en nervus vagus op onze gezondheid is het dan ook belangrijk ze mee te nemen in de massage. 

Resultaat
Een energetische massage is een weldaad voor lichaam en geest.
Met aandacht aangeraakt worden helpt het lichaam te ontspannen en je mentaal en emotioneel meer in balans te voelen. Er ontstaat innerlijke rust en ruimte voor heling waardoor je je beter in je vel voelt. 

Het is mogelijk gebruik te maken van een strippenkaart met korting.

Voor meer informatie: https://vanstralen.nu/energetische-massage/ 

Groet, Peggy

trainer coach counselor EMDR energetisch & psychosociaal therapeut 

Jouw tijd om te STRALEN is Nu

06 – 40 57 48 71

NIEUWE WEBSITE: www.vanstralen.nu 

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Image