EMDR

EMDR, coaching en energetische therapie is een krachtige en helende combinatie gebleken bij verwerking van een traumatische ervaring

De macht van het trauma
Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die last blijven houden van een bepaalde gebeurtenis. Een gebeurtenis die als traumatisch ervaren is. Dat kan uiteraard iets heel groots en ingrijpends zijn, maar ook iets wat je als (klein) kind als heel kwetsend hebt ervaren. Iets waar je toen op die leeftijd niet adequaat mee om kon gaan, maar wat jou nog wel in zijn macht heeft. 
De last kan zich in het hier en nu uiten in het steeds opnieuw ervaren van angstige beelden of gedachten wanneer je aan de situatie terugdenkt. Of het overvalt je compleet onverwacht.

Klachten
Vaak zijn bijbehorende klachten: slecht slapen, piekeren, steeds meer situaties gaan vermijden en je over het algemeen steeds meer gespannen voelen met toenemend lichamelijk ongemak.

Lichter voelen
EMDR kan je helpen de lading van de gebeurtenis af te halen. Je kunt er dan nog wel aan terugdenken, maar zonder dat het je nog in hoge mate raakt en bepaalt. 
Mensen voelen zich vaak lichter na een sessie. De zwaarte van de beleving is ontkracht en heeft zijn beklemmende druk op de persoon (grotendeels) verloren.

Vaste stappen
EMDR doorloopt een aantal vaste stappen, wetenschappelijk bewezen als effectief.
Wat er simpelweg gebeurt, is dat een herinnering naar boven wordt gehaald, om daarna weer zonder lading opgeslagen te worden in het systeem.
Dat gebeurt door eerst informatie te verzamelen. Je wordt gevraagd vanuit het hier en nu de gebeurtenis naar voren te halen, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Daarna start het verwerkingsproces.
Dit gebeurt door opnieuw de situatie met beelden, gedachten en gevoelens naar voren te halen, terwijl er ondertussen gebruik wordt gemaakt van een afleidende stimulus. Vaak zal dat het met de ogen volgen van de lichtbalk zijn, terwijl men zelf om en om met de handen op de benen klopt. Na zo’n ‘set’ is er de vraag om in een paar woorden aan te geven wat er op dat moment ervaren wordt. Dat kunnen allerlei gedachten, beelden, gevoelens of lichamelijke sensaties zijn. De sensatie die het meest opvalt is uitgangspunt voor de volgende set. En zo tot de lading van de gebeurtenis verdwenen of op zijn minst verzacht is.

Begrip
Resultaat van het EMDR proces is dat het plaatje van de gebeurtenis groter wordt, waardoor er meer (helpende) informatie zichtbaar wordt. Met als gevolg dat er begrip voor jezelf ontstaat. Er kan zelfs ook begrip voor de ander in die specifieke situatie kan ontstaan. Begrip met als gevolg minder innerlijk strijd en meer gemoedsrust.
Er kunnen meer sessies nodig zijn voor één gebeurtenis.

Combinatie EMDR, coaching en helende energie
In principe combineer ik EMDR altijd met coaching. Gesprekken aangaande het (h)erkennen van het mechanisme van je denken, hoe je de wereld aanschouwt en wat je doet om controle te houden of te verkrijgen. Belangrijk om meer vanuit jouw innerlijke kracht om te kunnen gaan met wat het leven dan ook voor je in petto heeft. Uiteraard is aanvullend levensenergie ontvangen versterkend voor het herstelproces. De energie heelt op een nog diepere laag.
EMDR, coaching en energetische therapie is dan ook een krachtige en helende combinatie gebleken bij verwerking van een traumatische ervaring.

Waarom kiezen voor EMDR?
omdat je klaar bent met angst voor iets uit het verleden
omdat je het trauma je leven niet wil laten bepalen
omdat je jezelf innerlijke rust gunt
omdat EMDR wetenschappelijk bewezen effectief is
omdat je via anderen de positieve effecten van EMDR gehoord hebt
omdat je jezelf wil helen
omdat je niet wil dat je wereld steeds kleiner wordt
omdat … jij weet het beste waarom

Je kunt op verschillende manieren contact met me opnemen:
d.m.v. het contactformulier
stuur een What’s app bericht
bel 06 – 40 57 48 71
Als ik niet opneem spreek dan je naam en telefoonnummer in en ik bel je z.s.m. terug.
stuur een mail: info@vanstralen.nu
Ter info: Het komt voor dat de mail die je ontvangt van info@vanstralen.nu in de spambox terecht komt.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Image