Danscoaching - dansend naar de kern

'If you put the body in motion you will change.' - Gabrielle Roth 

Danscoaching is individuele, ervaringsgerichte coaching waarbij muziek en het lichaam-in-beweging worden ingezet als middel tot bewustwording en ontwikkeling. ‘Dans’ kan hierbij heel ruim opgevat worden: iedere beweging is een vorm van dans. Voor danscoaching hoef je dan ook geen ervaren danser te zijn: iedereen kan bewegen op muziek. 

Danscoaching onderscheidt zich van andere, vaak meer verbale vormen van coaching. Bij danscoaching kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. De danscoach betrekt lichamelijke expressie in het coachingproces.  

We zijn gewend om onze levensvragen mentaal te benaderen en analyseren. De diepere grond van terugkerende themawordt daarbij echter vaak niet duidelijk. Bij danscoaching laat je het denken een beetje los en laat je je gevoel en onderbewustzijn 'spreken' via de dans. Met ondersteuning van passende muziek en oefeningen komt dat wat er diep vanbinnen leeft - en waar het hoofd niet bij kan - tot uiting in houding en beweging. Juist dat maakt danscoachingeen enorm krachtige vorm van coaching: de essentie wordt vrijwel meteen geraakt. Onbewuste patronen en overtuigingen worden helder, maar ook je verlangens en mogelijkheden. Nieuwe inzichten en bewegingen verankeren direct in je lichaam; je ervaringen daarna verwoorden verstevigt deze verankering.

Danscoaching kan helpend zijn bij fysieke klachten, meer contact krijgen met je lichaam en gevoel. Voor meer zelfkennis en eigenwaarde, bij verandering in levenssituaties of om nieuwe wegen in je leven te ontdekken. Danscoaching kan als zelfstandig traject gevolgd worden, maar is ook een waardevolle aanvulling op dansen in een (week)groep - als individuele begeleiding bij wat er in een les of workshop is aangeraakt. 

Door danscoaching leer je jezelf beter kennen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen en ervaart meer balans, ontspanning en rust. Je ontdekt wat je voor jezelf wenst en gaat levenskeuzes (levensbewegingen!) maken die in overeenstemming zijn met wie jij ten diepste bent. 

Verander je dans, dan verandert je leven! 

Tarieven: zie website

Neem voor aanmelding of meer informatie contact op met:

Conscious Moves | dance to essence
Nina Wevers
06-29252929
nina@consciousmoves.nl
www.consciousmoves.nl

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Image