Geannuleerd

In memoriam

Een wolk sterft nooit..
Vrijdag 31 maart 2023 is onze collega Marie-Anne Haeck overleden.
Haar mindfulnessoefeningen brachten je tot compassievol ZIJN. Een fragment van de vele fijne gesprekken die ik met haar mocht delen:

Een wolk gaat nooit dood. Zoals zij mij heeft uitgelegd, kan een wolk regen of sneeuw of ijs worden, maar het kan niet niets worden. Het is hetzelfde met ons. Ook als de wolk er niet is, gaat het door als sneeuw of regen. Het is onmogelijk dat een wolk sterft. Het kan regen of ijs worden, maar het kan niet niets worden. De wolk hoeft geen ziel te hebben om door te gaan. Er is geen begin en geen einde. Ik zal nooit sterven. Er zal een ontbinding van dit lichaam zijn, maar dat betekent niet mijn dood.

Inademend adem ik met de leraar in mij; uitademend zie ik haar met me lachen. Als we met zachtheid een stap zetten, laten we haar met ons meelopen en laten we haar in onze stappen doorgaan. Loslaten is ook de oefening van toelaten, je leraar tot leven laten komen in jou, en zien dat zij nu meer is…
Ik ben altijd bij je…

In liefdevolle herinnering,
Crescentia

VERVOLGBIJEENKOMST MINDFULNESS

meditation00184
Categorie
Training
Datum
vr 19 mei 2023 19:00
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ruimte
Balans - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Marie-Anne Berends - Haeck

Mindful zijn is niet moeilijk. Eraan denken, dat is moeilijk.

Je ben vast van plan om dat wat je hebt geleerd in de training ook echt te blijven doen. Maar na verloop van tijd kom je erachter hoe moeilijk dat is. Je wilt wel, maar het lukt gewoon niet om regelmatig je matje of je kussentje op te zoeken en jezelf de tijd te gunnen even stil te staan, al is het maar drie minuten! Er is altijd wel iets anders wat je aandacht dringend nodig heeft. En voor je het weet loop je weer de hele dag te hollen, te vliegen en te rennen en staat de automatische piloot weer de hele dag aan. Jammer!

Als je dit herkent dan is de mindfulness vervolgbijeenkomst misschien iets voor jou. Doel van deze groep is om mindfulness te blijven beoefenen en te herinneren in je dagelijks leven Regelmatig oefenen en uitwisselen in een groep helpt daarbij.
Een vervolgbijeenkomst duurt 2 uur. Het accent ligt meer op "het oefenen" dan op "praten". We herhalen oefeningen uit de 8-weekse mindfulnesstraining. Daarnaast bieden we ook regelmatig nieuwe meditatie-oefeningen aan. Op deze manier hopen we in de vervolgcursus ook een proces van verdieping op gang te brengen.

Flexibel programma
De vervolggroep draait inmiddels al 5 jaar. Gewoon omdat het werkt. Wat deelnemers aanspreekt is de flexibiliteit van het aanbod en het laagdrempelige karakter. Iedereen die, waar dan ook, een mindfulness training heeft gevolgd, is van harte welkom.

Je kunt voor 6 bijeenkomsten en een stiltebijeenkomst inschrijven. Jouw bijdrage € 105,-

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!

 
 

Datumoverzicht (Evenementdetails)

  • vr 19 mei 2023 19:00
  • vr 21 apr 2023 19:00
  • vr 17 mrt 2023 19:00
  • vr 24 feb 2023 19:00
  • vr 27 jan 2023 19:00
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Image