MKT INNERLIJKE HARMONIE & RUST

harmonie
Datum
za 17 dec 2022 13:30 - 17:00
Organisator
Carla Schalkwijk
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ruimte
Balans - Bewustzijnscentrum Bala

Het is bijna midwinter. De winterzonnewende staat over enkele dagen voor de deur. De energie in de natuur heeft zich diep naar binnen gekeerd in de aarde. In deze ervaringsgerichte Maha Kundalini Tantra workshop keren we met onze aandacht naar binnen. We richten ons op bewustwording van de invloed van een harmonieuze verbinding met onszelf op alles en iedereen om ons heen. Vergroten onze zachtheid, acceptatie en oordeelloosheid naar onszelf en naar anderen. Hierdoor ontstaat er ruimte, rust, harmonie en stilte.

Alle oefeningen worden uitgevoerd met gesloten ogen. Door het zicht zintuig weg te nemen activeer je alle andere zintuigen, vergroot je jouw sensitiviteit, intuïtie en stimuleer je jouw innerlijke waarneming. De oefeningen in deze workshop worden individueel, in tweetallen en met de hele groep uitgevoerd. Maha Kundalini Tantra heeft als bijzondere werkwijze om bewust gebruik te maken van de gezamenlijke mentale, emotionele en fysieke energie van deelnemers in een groep. Iedere groep heeft zijn eigen energie (trilling) en dynamiek wat iedere workshop uniek maakt.

We zullen o.a. gebruik maken van de volgende technieken:

  • Pranayama’s (ademhalingstechnieken)
  • Maha-kundalini-asana (groepsstructuur-houdingen)
  • Kamamudra (Tantrische yoga met een fysieke partner)
  • Kundalini Meditatie & Visualisatie
  • Synchronisatie technieken

De Tantrische oefeningen die worden aangeboden werken direct op de chakra's en het klieren- en zenuwstelsel. Hierdoor is het effect van de oefeningen meteen voelbaar. Een veelal voorkomende waarneming is een verlaging van mentale activiteit als gevolg van daling van stresshormonen in het bloed. Het hoofd voelt stil, leeg. Zintuigen kunnen breder waarnemen. Het lichaam wordt ruim en ontspant. Het hele (energetische) lichaam balanceert, opent en verschoont zich.

oneness-tantra.nl

 
 
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Image