HEART OF THE MATTER

heart_kern
Datum
vr 14 jan 2022 00:00
Organisator
Paul van Straalen
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala

In de vijf daagse module The heart of the Matter krijg je zicht op je eigen conditionering in relatie met je rol als coach/counselor/therapeut om van daaruit te reflecteren op je persoonlijk- en beroepsmatig handelen. Hierdoor ontstaat bewustzijn over de eigen bewuste en onbewuste overtuigingen, overdracht en tegenoverdracht, en je essentie en integriteit als coach-counselor. Daarbij leer je je te ankeren in de ‘neutrale plek’, de plek van stilte in het hier en nu, wordt je je bewust wanneer en waarom je deze plek verliest én hoe je tijdens een coaching-counseling terug kan keren naar deze essentie, de open ruimte van waaruit je je kunt richten op cliënt.

Gedurende deze intensieve en zeer ervaringsgerichte training ga je terug naar wat echt belangrijk is: de kern van het probleem (the heart of the matter). Zoals het hart het lichaam in leven houdt, houdt de kern van het probleem het probleem in stand.

We bieden je verschillende inzichten hoe je je patronen kan doorbreken en je conditioneringen leert zien zodat je een keus hebt in het hier en nu. Er wordt een theorie aangeboden waarbij je inzicht krijgt in pijnlijke situaties die je wellicht hebt afgesneden en wellicht hebt opgevuld met andere ideeën en conditioneringen.

Als kind leer je al dat je moet voldoen aan verwachtingen van anderen of leer je iets af vanwege de reactie van mensen omdat je zelf nog te afhankelijk bent van diezelfde mensen. Hoe kan je deze verwachtingen inzien en welke keuzemogelijkheden krijg je daardoor in het hier en nu?

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Conditionering en Deconditionering
 • Theorie van de ‘emotionele gaten’
 • Bewuste en onbewuste overtuigingen
 • Overdracht, tegenoverdracht en transfer
 • Essentie, eigenheid en integriteit als coach-counselor
 • Interventies en technieken om jezelf te ankeren in het ‘hier en nu’, ‘je essentie’

Wat leer je:

 • Je wordt je steeds bewuster van de kracht van de relatie met je cliënt waarbij de ‘neutrale plek’, de plek van’ stilte in het hier en nu’, essentieel is
 • Je bent je bewust van je eigen conditionering, bewuste en onbewuste overtuigingen en hebt zicht op het effect daarvan in de coaching/counseling/therapie relatie (overdracht-tegenoverdracht-transfer)
 • Je herkent de eigen ‘emotionele gaten’ en coping strategieën
 • Je weet je te ankeren in de ’neutrale plek’, bent je bewust wanneer en waarom je deze plek verliest en hebt handvatten hoe je tijdens een coaching/counseling/therapie sessie terug kan keren naar deze ‘neutrale plek’.

Deze dagen worden in het Engels gegeven (vertaling is aanwezig), maar je kan zelf gewoon in het Nederlands communiceren.

Data en kosten
14, 15, 16 en 29, 30 januari 2022
€ 550,- inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname.

De docent van Heart of the Matter is Tarika Glubin: 

Tarika Glubin heeft een Universitaire Master in Psychologie en helpt al 40 jaar mensen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Tarika noemt zichzelf een Osho spiritueel therapeut aangezien ze meditatie en verschillende therapeutische vaardigheden combineert. Het geeft haar voldoening om te zien hoe mensen leren van zichzelf te houden. In haar zoektocht naar dieper bewustzijn, heeft ze de Transessence techniek ontwikkeld, een hulpmiddel voor essentieel leven, welke zij zowel individueel als met groepen over de hele wereld deelt. Tarika was directeur van de Geneseo State Hotline Service (New York), het Institute of Love and Consciousness (India), en was staflid van het New York City Addiction Services Agency Manpower Department en het centrum voor Anxiety and Depression in Washington.

Tarika focust zich in haar werk op vroege kind tijd problematiek, meditatie en leven vanuit de essentie. Daarnaast leidt zij wereldwijd therapeuten op en steunt hen door supervisie bij hun verdere professionele ontwikkeling.

• Zelfstandig Psychotherapeut, trainer, Coach-Counselor en supervisor
• Docent en therapeut in diverse therapeuten opleidingen in Rusland, Litouwen, Oekraïne, Turkije, Israël, Italië, Denemarken, India, China,
• Docent Post Hbo Holistisch Coach-Counselor NOGG

Opleiding

 • Master Psychology, Anitoch University Seattle, W.A.
 • Bachelor Psycholoy, Geneseo State College, Geneseo New York
 • Alexander Technique Teachers Training, Lvdia Yohay, New York
 • Various therapeutic modalities including crise intervention, encounter, early-childhood deconditioning, meditation techniques and body-oriented psycho therapy
 • Certified Mental Health Counselor, State of Washington

 

 

 
 
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Image